Abidal: 'Wens bij de grootste club ter wereld te blijven'

Éric Abidal en Barcelona hebben grote moeite overeenstemming te bereiken over een nieuw contract. De huidige overeenkomst met de 32-jarige Franse verdediger loopt komende zomer af.

Abidal: 'Wens bij de grootste club ter wereld te blijven'

'Ik hoop dat we overeenstemming bereiken want mijn wens is om bij Barça te blijven', meldt Abidal aan Marca. 'Dit is de grootste club ter wereld.' De voorbije dagen kwam naar buiten dat onder meer Paris Saint-Germain en AC Milan de ontwikkelingen rondom de vijftigvoudig international in Camp Nou nauwlettend volgen.

Toen bij de voormalig speler van AS Monaco, Lille en Olympique Lyon begin dit kalenderjaar een levertumor werd geconstateerd, kondigde Barcelona direct aan zijn contract hoe dan ook te verlengen.

Nu blijkt dat de Catalaanse grootmacht Abidal wil binden voor slechts één seizoen met een optie voor een tweede jaar. De Fransman, sinds de zomer van 2007 actief voor Barcelona, hoopt zelf op een tweejarige verbintenis plus een optioneel derde seizoen. 'Met geld heeft het niets te maken', benadrukt Abidal. 'Het gaat om de duur van het contract.'

Een andere linksbenige verdediger heeft intussen wel overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De 22-jarige Andreu Fontás heeft voor vier seizoenen bijgetekend. Vorig seizoen debuteerde hij in de hoofdmacht. Deze jaargang kreeg hij ondanks een blessuregolf onder de Barça-verdedigers pas één duel speeltijd.

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's