Abe Lenstra Stadion staat garant voor doelpuntenfestival

SC Heerenveen ontpopt zich dit seizoen als dé topattractie van de Eredivisie. In de thuiswedstrijden van de Friezen regent het doelpunten.

Abe Lenstra Stadion staat garant voor doelpuntenfestival

Na de eerste vier thuisoptredens in het Abe Lenstra Stadion zagen de toeschouwers al 24 (!) doelpunten, een gemiddelde van zes goals per duel. Heerenveen nam er dertien voor zijn rekening, maar kreeg er ook al elf om de oren.

Bij geen enkele andere Eredivisieclub wordt er dit seizoen zo vaak gejuicht als aan de Abe Lenstra Boulevard. Achter de Friezen zijn NEC, RKC Waalwijk en Roda JC Kerkrade de enige andere clubs waar gemiddeld minimaal vier goals per thuisduel vallen. In de stadions van SC Cambuur, PEC Zwolle en FC Utrecht zijn de goals het schaarst met een moyenne van 2,33.

Heerenveen speelt zondagmiddag opnieuw een competitieduel voor eigen publiek. In het Abe Lenstra Stadion is provinciegenoot SC Cambuur de tegenstander (aftrap 14.30 uur). Donderdagavond was SC Heerenveen in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi nog met 3-0 te sterk voor FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen