Abe Lenstra Stadion gevreesd terrein voor FC Groningen

• Beide ploegen hebbben een gelijk aantal punten: acht uit  vijf. SC Heerenveen staat één plek hoger omdat het één goal meer maakte.

Abe Lenstra Stadion gevreesd terrein voor FC Groningen

Het is te hopen voor SC Heerenveen dat Alfred Finnbogason op tijd hersteld zal zijn van zijn voetblessure. De IJslandse spits miste vanaf zijn contractondertekening in Friesland vier competitiewedstrijden. Deze werden allen niet gewonnen (2G, 2V).

De IJslandse topschutter maakte zes van de twaalf Friese treffers en scoorde drie thuisduels op rij. Tegen AZ (4-2, twee goals), Heracles (2-4, één goal) en Ajax (3-3, twee goals).

In het Abe Lenstra Stadion zijn dit seizoen de meeste goals te zien. Al achttien keer bolde het net in het stadion van SC Heerenveen: negen keer voor de thuisclub en negen voor de bezoekers.

FC Groningen beleeft op vreemde grond juist de meest productieve start van alle Eredivisieclubs in uitbeurten. Zestien goals werden gemaakt met de Groningers als bezoekende club.

Van de negentien bezoekjes aan Heerenveen wist FC Groningen er drie te winnen. Twee keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en veertien keer bleven de punten in het Abe Lenstra Stadion. SC Heerenveen scoorde 38 keer en de Groningers zeventien keer.

De laatste keer dat een ontmoeting tussen de clubs, in zowel Heerenveen als Groningen, in een gelijkspel eindigde was op 2 februari 2007 (1-1). De twaalf ontmoetingen daarna kenden telkens een winnaar. Zeven keer was dat SC Heerenveen, vijf keer FC Groningen.

Zowel FC Groningen als SC Heerenveen kwam de laatste drie wedstrijden niet tot een overwinning na winst in de eerste twee wedstrijden van het seizoen (W2, G2, V1).

Samenstelling: Willem van Beeren & Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's