Abate voor het eerst bij Italiaanse nationale selectie

De Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli nodigde AC Milan-verdediger Ignazio Abate voor het eerst uit voor de nationale ploeg. Italië oefent deze week tegen Polen (vrijdag in Wroclaw) en Uruguay (dinsdag in Rome).

Abate voor het eerst bij Italiaanse nationale selectie

Prandelli plaatste zich met de Italiaanse ploeg overtuigend voor het EK. De verjonging is ingezet en het resultaat is zichtbaar. Abate kan de volgende debutant worden. De rechtsback is 24 jaar en doorliep de jeugdopleiding van AC Milan. Sinds anderhalf seizoen is de voormalige jeugdinternational basisspeler bij de regerend landskampioen. 'De stap naar de nationale ploeg is een logische voor hem', aldus Prandelli.

Een andere jongeling, Sebastian Giovinco, moest zich met een knieblessure afmelden voor de vriendschappelijke wedstrijden. De spelverdeler van Parma, die geschoold is bij Juventus, was een beoogd basisspeler voor Prandelli. Door de afwezigheid van Antonio Cassano (hartproblemen) en Giuseppe Rossi (kruisbandblessure) wil de keuzeheer voorin experimenteren.

Serie A-topscorer Antonio Di Natale is vanwege zijn leeftijd geen optie meer voor Prandelli. 'Hij is van buitengewone kwaliteit, maar we moeten naar de toekomst kijken.' Voor de aanvallende posities selecteerde de bondscoach de Juventus-spelers Alessandro Matri en Simone Pepe, Mario Balotelli van Manchester City, Inter-spits Giampaolo Pazzini en AS Roma-aanvaller Pablo Osvaldo. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's