Aardigheidje voor Memphis, Belgen zijn de weg kwijt

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Aardigheidje voor Memphis, Belgen zijn de weg kwijt

België kent geen geruisloze voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales. Diverse fans van de Rode Duivels waren compleet de weg kwijt, weet Het Nieuwsblad. Een bus vol supporters strandde in het Engelse Wales, een dorpje zo'n zeventien kilometer ten zuiden van Sheffield. Een onschuldig foutje van de chauffeur. De verdwaalde supporters zijn inmiddels op weg naar speelstad Cardiff, de hoofdstad van het grote Wales. Al is het Belgenmopje dus reeds een feit.

• Southampton is volgend seizoen tijdens uitwedstrijden in het groen te zien. De Engelse club presenteerde vandaag het nieuwe uittenue.  Het is te hopen voor manager Ronald Koeman dat zijn pak niet hoeft te matchen met de outfit van zijn spelers.

'Het is een topspeler. United wil altijd aanvallen en de club heeft altijd interesse gehad in spelers met veel snelheid die goed zijn in een-tegen-een situaties. Hij creëert veel en scoort gemakkelijk.'
• Voormalig Manchester United-speler Jaap Stam kijkt uit naar de wedstrijden van Memphis Depay in het shirt van The Reds. (clubwebsite)

• Bij een stormachtige ontwikkeling hoort ook een snelle auto, moet Manchester United hebben gedacht. De nieuwste aanwinst kreeg een aardig presentje van zijn club.

• De Zuid-Koreaanse voetballer Kang Soo-Il gaf wel een heel opmerkelijke verklaring voor zijn positieve dopingtest. 'De verboden crème was voor mijn snor', aldus de verbijsterde prof. De Zuid-Koreaans international, met egaal gezicht, gebruikte het product om zijn baardgroei te bevorderen. Wil hij hier zijn snor drukken?

• Een landgenoot van de man met de kale kin haalde ook op een opmerkelijke manier het nieuws. De doelman molesteerde vlak voor een strafschop de penaltystip, waarna de nemer hopeloos faalde.

• Het eten, de tropische temperaturen en de mooie natuur; voor veel West-Europeanen is Italië de gedroomde vakantiebestemming, niet voor Engelsman Ravel Morrison (foto). La Dolce Vita lijkt niet voor de toekomstige Lazio-speler weggelegd. De 22-jarige middenvelder vertrok in januari bij West Ham United en traint al mee bij zijn nieuwe werkgever, maar kampt na enkele maanden in Zuid-Europa met heimwee.

Paus Franciscus is niet erg dankbaar voor een mooie geste van de CONMEBOL. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond stelde voor om tijdens de strijd om de Copa América tienduizend dollar per doelpunt te storten naar 'Scholas', het liefdadigheidsfonds van de Argentijnse paus. De katholieke kerk zit na de schandalen bij de FIFA echter niet te wachten op geld uit de voetbalwereld.

• Chelea-manager José Mourinho wordt vaak bekritiseerd vanwege zijn defensieve speelstijl, op de weg is de Portugees een stuk agressiever. The Chosen One moet zijn rijbewijs zes maanden inleveren na diverse verkeersovertredingen. De prijzenpakker blijkt met negen punten op zijn rijbewijs ook in de auto resultaatgericht. Of de markante oefenmeester nog wel de bus mag parkeren, is onbekend.

Wellicht kan José Mourinho assistent Rui Faria om een lift vragen.
Wellicht kan José Mourinho assistent Rui Faria om een lift vragen.

• Ook Miralem Sulejmani is ongelukkig als het gaat om auto's. De oud-Ajacied kocht na aankomst bij zijn nieuwe club Young Boys FC een Porsche Cayenne, maar de sportieve bolide bleek gestolen. Een lekkere binnenkomer bij zijn Zwitserse werkgever. Wellicht biedt het openbaar vervoer uitkomst. Sulejmani hoeft waarschijnlijk geen rekening te houden met vertraging, aangezien de Zwitsers precisie hoog in het vaandel hebben staan.

Jetro Willems heeft het naar zijn zin bij het Nederlands elftal. Op de training van Oranje stal de vleugelverdediger de show met een spectaculaire strafschop.

• Bayern München-spits Robert Lewandowski heeft het vizier al het hele seizoen op scherp staan. De aanvaller maakt ook op de training van de Poolse nationale ploeg indruk. De goaltjesdief weet de lat blindelings te vinden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.