Aanwinsten AC Milan bewijzen hun waarde tegen Empoli

Carlos Bacca en Luiz Adriano hebben hun nieuwe club AC Milan zaterdagavond de zege bezorgd. Het aanvallende duo dat sinds deze zomer in Milaan onder contract staat verzorgde de gehele productie voor de ploeg van Sinisa Mihajlovic: 2-1.

De van Sevilla overgekomen Bacca had tegen Empoli ruim een kwartier nodig om voor het eerst in het shirt van AC Milan tot scoren te komen. De Colombiaanse spits omspeelde de doelman van de bezoekers en gleed vanaf de rechterkant van het doel de bal binnen.

Drie minuten later deed Riccardo Saponara die treffer echter alweer teniet, door voor de 1-1 te tekenen. Opnieuw had de ploeg van trainer Sinisa Mihajlovic de inbreng van een zomerse aankoop nodig om tot scoren te komen. Het betrof niet Mario Balotelli, die deze week werd teruggehaald naar de club waar hij zijn meest doelpuntrijke periode kende. De Italiaan bleef zaterdagavond namelijk de gehele wedstrijd op de bank.

Luiz Adriano kroonde zich tegen Empoli met een rake kopbal tot matchwinner.

Na een kleine zeventig minuten was het Luiz Adriano die een doelpunt voor zijn rekening nam. De Braziliaan, die door de Milanezen bij Shaktar Donetsk werd weggeplukt, knikte een voorzet uit een hoekschop snoeihard tegen de touwen. Daarmee bezorgde hij Milan in de tweede speelronde van de Serie A de eerste zege van het seizoen. Bij de seizoensouverture bleek Fiorentina nog met 2-0 te sterk.

Sassuolo gaat na zaterdagavond aan kop in de Serie A. Op bezoek bij Bologna werd met 1-0 gewonnen door een late treffer van Antonio Floro Flores. Hij bezorgde zijn ploeg in de 86e minuut de tweede zege van het seizoen, waardoor Sassuolo op zes punten uit twee competitiewedstrijden kwam.

Mario Balotelli, die dit seizoen wordt gehuurd van Liverpool, moest een rentree in Milaan nog uitstellen.