Aanwinst Mayi helpt NEC aan punt tegen Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft zijn eerste thuisduel sinds de promotie naar de Eredivisie niet kunnen opluisteren met een zege. Dankzij twee goals van aanwinst Kévin Mayi hield NEC een punt over aan het duel in Deventer: 2-2.

Voordat ook maar één bal was getrapt in Deventer stond het al vast dat de confrontatie tussen NEC en Go Ahead Eagles in de geschiedenisboeken zou belanden. De uitploeg had namelijk elf spelers met een buitenlandse voetbalnationaliteit opgesteld, een unicum in het zestigjarig bestaan van de Eredivisie.

In de eerste helft golfde het spel op en neer met NEC dat iets grotere kansen creëerde. Onder anderen Kévin Mayi verzuimde de bezoekers aan een voorsprong te helpen. De 0-1 van diezelfde Mayi in de 33ste minuut kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. De Fransman werd gelanceerd door Quincy Owusu-Abeyie en bleef oog in oog met keeper Theo Zwarthoed koel.

Quincy Owusu-Abeyie verzorgde de assist voor de 0-1.

Na de hervatting wierp het voor rust tamme Go Ahead Eagles de schroom van zich af. Nog voor het aanbreken van de vijftigste minuut stond het gelijk omdat Sander Duits succes had met een schot van zo'n twintig meter afstand. Even later keek NEC zelfs tegen een achterstand aan. Henrik Ojamaa knalde heerlijk raak en leek daarmee de aanzet te geven tot een mooie middag voor het Deventer publiek. NEC kwam echter snel met een antwoord en opnieuw was Mayi de schutter.

Voor NEC betekent het de tweede remise op rij nadat de ouverture tegen PEC Zwolle in 1-1 eindigde. Go Ahead Eagles herstelt zich enigszins van de 3-0 nederlaag bij ADO Den Haag van afgelopen week. NEC vervolgt de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen, terwijl Go Ahead Eagles een dag later afreist naar Rotterdam voor een duel met Sparta.