Aanvoerder Van Persie wint bij rentree in de basis

Arsenal schaarde zich ten koste van Wigan Athletic bij de laatste vier in de strijd om de League Cup. Ook voor Robin van Persie was het een geslaagde avond.

Van Persie is al enige tijd hersteld van een enkelblessure, die hem sinds eind augustus aan de kant houdt. Na zijn rentree begin november had de Oranje-international tegen Wigan Athletic voor het eerst sinds 28 augustus weer een basisplaats.

Van Persie, die de aanvoerdersband droeg, manifesteerde zich in de eerste helft onder andere met twee fraaie hakballetjes die de defensie van Wigan Athletic openbraken. Carlos Vela verzuimde te profiteren van het voorbereidende werk van de aanvaller.

Een hele wedstrijd was Van Persie niet gegund. De aanvaller verdween na 73 minuten naar de kant. Voor Arsenal was toen de buit al binnen. Na een eigen doelpunt van Antolin Alcaraz stelde Nicklas Bendtner in de 67ste minuut de overwinning veilig voor Arsenal.

Waar Arsenal geen problemen had met Wigan Athletic, daar verkeek titelhouder Manchester United zich op West Ham United. De ploeg van manager Alex Ferguson trad aan met een veredeld tweede team. Dat bleek de voorbode van een pijnlijke uitschakeling in de kwartfinales. West Ham United won dankzij treffers van Jonathan Spector (2) en Carlton Cole (2) met 4-0. Foto: VI Images