Aanvoerder Cillessen is Vorm de baas in strafschoppenserie

In het kader van de vriendschappelijke International Champions Cup heeft Barcelona na strafschoppen gewonnen van Tottenham Hotspur, nadat het na negentig minuten 2-2 stond. Jasper Cillessen speelde de hele wedstrijd namens de Spanjaarden en droeg tegen het einde van de wedstrijd zelfs de aanvoerdersband, Michel Vorm viel in bij Spurs.

Al na een kwartier was het raak voor Barcelona. Rafinha legde de bal met het hoofd terug, Munir El Haddadi kon (eveneens met de kop) simpel scoren. Na nog geen halfuur stond het al 2-0, de manier waarop die goal viel was schitterend. De nieuwe aanwinst Arthur kreeg de bal ruim buiten de zestien in zijn voeten, besloot uit te halen, en zag de bal schitterend in de bovenhoek verdwijnen.

Lange tijd leek die riante voorsprong voldoende voor een Catalaanse zege, maar in de slotfase kwam Spurs terug. Eerst verzorgde Heung-Min Son uit een scrimmage de aansluitingstreffer, George-Kévin N'Koudou herhaalde dat kunstje een paar minuten later: 2-2. Uiteindelijk moest een strafschoppenserie de beslissing brengen.

Daarin stonden twee Nederlandse keepers tegenover elkaar. Vorm was na een uur ingevallen, terwijl Cillessen de enige was aan de kant van Barcelona die de hele wedstrijd mocht blijven staan: de tien veldspelers werden allemaal vervangen. In de strafschoppenreeks maakte Barça geen fout, ook de veelbesproken debutant Malcom schoot zijn penalty raak. Cillessen werd uiteindelijk matchwinner, hoewel hij toch niet echt bekend staat als penaltykiller. Hij keerde de inzet van Anthony Georgiou, waardoor de Spaanse kampioen won.