Aanvallend onmachtig Ajax na discutabel rood weer onderuit

Reacties

Ajax heeft tegen AZ een nieuwe tik te verwerken gekregen. De Amsterdammers verloren door zelf wéér niet te scoren en na een discutabele beslissing van scheidsrechter Pol van Boekel. Tegen tien man ging AZ er met 0-1 vandoor.

Aanvallend onmachtig Ajax na discutabel rood weer onderuit

Door de afwezigheid van Thulani Serero en Davy Klaassen stelde Ajax-trainer Frank de Boer tegen AZ een piepjong middenveld op. Zowel Riechedly Bazoer (12 oktober 1996), Jairo Riedewald (9 september 1996) als debutant Daley Sinkgraven (4 juli 1995) werd geboren ná de laatste Champions League-winst van Ajax op 24 mei 1995.

Wie toen wél al geboren was – ook al was hij toen pas exact drie weken oud – was Anwar El Ghazi. Het was de vleugelaanvaller die aanvankelijk ook het meest dreigend was, maar de grootste Amsterdamse kansen waren voor Nicolai Boilesen, Mike van der Hoorn en Ricardo van Rhijn. Namens AZ was Steven Berghuis voor rust het gevaarlijkst, maar bijna precies op het uur kantelde de wedstrijd volledig.

Frank de Boer had zijn hoop gevestigd op Lasse Schöne als gelegenheidsspits, maar het leverde geen doelpunten op.
Frank de Boer had zijn hoop gevestigd op Lasse Schöne als gelegenheidsspits, maar het leverde geen doelpunten op.

Ajax-captain en ex-AZ'er Niklas Moisander kreeg een zeer twijfelachtige rode kaart omdat hij in de ogen van Van Boekel de doorgebroken Aron Jóhannsson naar de grond werkte. Diezelfde Jóhannsson liet zich een kwartier voor tijd kronen tot matchwinner door een inzet van Simon Poulsen tot doelpunt te promoveren (bovenste foto). Ajax kon dat niet rechtzetten en trok daarmee de dramatische lijn van de laatste weken door.

In de laatste 75 minuten van de overwinning op FC Groningen (de 2-0 was een eigen doelpunt van Johan Kappelhof) en de gehele wedstrijden tegen Vitesse (0-1) en Feyenoord (0-0) kwam geen enkele Ajacied tot scoren. Omdat dat ook tegen AZ niet lukte, verloor Ajax voor de tweede keer op rij. Het gat met koploper PSV bedraagt nu twaalf punten, nummer drie PEC Zwolle is tot op vier punten genaderd. AZ staat nu vijfde, Feyenoord blijft de ploeg van John van den Brom op doelsaldo nog voor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.