Aanval van een half miljard stelt niet teleur bij PSG

Met de zo gevreesde nieuwe aanvalslinie heeft Paris Saint-Germain op overtuigende wijze gewonnen van hekkensluiter FC Metz. Er werd met 1-5 gewonnen, alhoewel gesteld moet worden dat de formatie uit Parijs pas het verschil maakte na een rode kaart bij de thuisploeg.

Voetballiefhebbers hoopten voorafgaande aan de wedstrijd tegen FC Metz dat PSG-trainer Unai Emery een plek kon vinden voor drie sterspelers. Met Edinson Cavani, Julian Draxler, Neymar én Kylian Mbappé werd men niet teleurgesteld. Laatstgenoemde maakte zijn debuut voor PSG, hij werd opgesteld als een valse spits, achter Cavani.

Metz was voor het duel in de vierde speelronde van de Ligue 1 al hekkensluiter en kreeg dus een aanvalslinie tegenover zich dat qua transferkosten zestien keer (!!) de geschatte selectiewaarde van Metz vertegenwoordigde. Het duurde niet lang voordat PSG aandrong voor de 0-1. Draxler moest na twaalf minuten scoren, maar schoot van dichtbij op doelman Eiji Kawashima. Cavani raakte niet veel later – in buitenspelpositie – de paal, waarna het na een half uur wel raak was.

Neymar vond met een steekbal zowel Cavani als Mbappé, eerstgenoemde kapte Kawashima uit en schoof rustig binnen. Het leek kort daarna ook 0-2 te worden via wederom Cavani, maar de Uruguayaanse spits kon een verrukkelijke voorzet met buitenkant rechts van Mbappé niet binnenwerken met het hoofd. Het leek een Parijse show te worden, maar nog voor rust verraste Metz met de 1-1. Mathieu Dossevi had een puike actie in huis op rechts en bediende Emmanuel Rivière bij de tweede paal: 1-1.

Aanvalslinie op stoom
Met zoveel kapitaal op het veld kon PSG rekenen op doelpunten en die vielen in de tweede helft. Mbappé luisterde zijn debuut op met een goal, hij ramde de 1-2 tegen de touwen vanaf de rand van de zestien. Nadat de huurling van AS Monaco - PSG moet Mbappé volgend seizoen verplicht kopen voor 180 miljoen euro - scoorde, ging het snel. Ook omdat Benoît Assou-Ekotto daarvoor al direct rood ontving na een stevige charge op de enkels van Mbappé.

Neymar kreeg op twintig meter van het doel veel ruimte en vond de rechterhoek, Cavani was een kwartier voor tijd attent in de zestien, waardoor hij met zijn zevende goal van het seizoen voor de 1-4 zorgde.

Het slotakkoord was voor invaller Lucas Moura, die op gelukkige wijze een voorzet van Thomas Meunier in het doel werkte. Zodoende scoorde PSG vijf keer in de eerste wedstrijd waarin de superaanval opgesteld stond. De volgende wedstrijd van de hoofdstedelingen is tegen Celtic in de groepsfase van de Champions League.