'Aanspeelpunt' Milik bevestigt overstap naar Ajax

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer kan volgend seizoen beschikken over Arkadiusz Milik. De twintigjarige Poolse spits heeft de overstap zelf bevestigd.

'Aanspeelpunt' Milik bevestigt overstap naar Ajax

'Nieuwe club, nieuwe uitdaging', twitterde de twintigjarige aanvaller terwijl hij poseerde met een Ajax-shirt in zijn handen. Milik wordt voor een jaar gehuurd van Bayer Leverkusen, waar hij nog tot de zomer van 2017 vastligt. De Amsterdammers hebben wel een optie tot koop bedongen.

Met de komst van de Pool heeft Ajax de gewenste spits binnen. De landskampioen had met de van FC Groningen overgenomen Richairo Zivkovic al een aanvaller voor volgend seizoen gehaald, maar hij wordt niet direct gezien als basisspeler in de hoofdmacht.

'Bij Ajax wilden we voor volgend seizoen een aanspeelpunt aantrekken voor in de voorhoede', aldus directeur voetbalzaken Marc Overmars op de Ajax-website. 'Ik denk dat Milik aan dit profiel voldoet. Hij is een speler die de bal goed bij zich kan houden want hij is fysiek sterk, heeft een goed schot en is gevaarlijk in het zestienmetergebied.' 

Milik is een 1 meter 89 lange spits, die in januari 2013 zijn vaderland verliet. Hij verruilde destijds Gornik Zabrze voor Bayer Leverkusen, dat 2,6 miljoen euro voor hem op tafel legde. In zijn eerste halve seizoen in de Bundesliga kwam Milik tot zes duels, allemaal als invaller. Scoren deed hij niet voor de Duitse topclub.

Dit seizoen is Milik door Leverkusen verhuurd aan FC Augsburg. Namens de nummer acht van de Bundesliga kwam de Pool tot achttien optredens, waarvan vijf vanaf de aftrap. In de ruim zeshonderd minuten die hem dit seizoen werden gegeven, maakte hij twee goals. Milik speelde tot nu toe acht interlands voor Polen, waarin hij één keer scoorde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.