Aanklager start onderzoek naar uitspraken Brandts

Reacties

Na SC Heerenveen-coach Dwight Lodeweges moet ook FC Dordrecht-trainer Ernie Brandts zich bij de aanklager betaald voetbal verantwoorden voor zijn uitspraken na afloop van het thuisduel met PSV (1-3) van afgelopen zaterdag. Er is een vooronderzoek gestart naar Brandts, die tot woensdag 12.00 uur de tijd heeft te reageren.

Aanklager start onderzoek naar uitspraken Brandts

Brandts hekelde het optreden van scheidsrechter Dennis Higler, die volgens de oud-international met twee maten mat. 'Op televisie bij Voetbal International hebben ze het altijd over die Higler. Nu snap ik wel waarom. Hij was erg slecht', foeterde Brandts tegenover FOX Sports. 'Hij floot bij ons wel voor hands van Funso Ojo, maar in dezelfde situatie bij PSV niet. Dit kan echt niet zo.'

Lodeweges overkwam onlangs al hetzelfde toen hij na de 4-1 nederlaag tegen Ajax de integriteit van arbiter Kevin Blom in twijfel trok. Net als Brandts onderwierp de aanklager betaald voetbal hem aan een vooronderzoek omdat negatieve uitspraken jegens het scheidsrechterskorps in strijd zijn met de Gedragscode Officials Betaald Voetbal. Lodeweges kwam er vanaf met een waarschuwing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.