Aanklager spreekt Jong Vitesse en Achenteh vrij

Reacties

De aanklager betaald voetbal heeft in de zaak van Jong Vitesse niets onreglementairs kunnen ontdekken bij het opstellen van Rochdi Achenteh tegen Jong FC Dordrecht. Zodoende kunnen de Arnhemmers aanstaande maandag met Jong Feyenoord strijden om het kampioenschap in de beloftencompetitie.

Aanklager spreekt Jong Vitesse en Achenteh vrij

Doordat de aanklager deze week een onderzoek startte naar het meespelen van Achenteh, ging de eerste wedstrijd van afgelopen maandag tussen de twee teams niet door. In overleg met beide clubs is besloten de beslissing nu over één wedstrijd te laten vallen. De beloftencompetitie bestaat uit twee divisies, waarvan de winnaars strijden om de landstitel.

Het onderzoek was gestart omdat Achenteh dit seizoen al 23 Eredivisieduels achter zijn naam had. Dat is in strijd met de reglementen van de KNVB, dat een maximum heeft gesteld van 22 optredens. Omdat Achenteh na zijn tussentijdse overstap van PEC Zwolle slechts zes van die wedstrijden voor Vitesse heeft gespeeld, is de Arnhemse club vrijgesproken.

Voor Vitesse kwam het vooronderzoek van de aanklager betaald voetbal daarom al als een verrassing. De Arnhemmers lieten begin deze week op de clubwebsite weten dat de KNVB in een eerder stadium al had bevestigd dat de wedstrijden die Achenteh dit seizoen voor PEC Zwolle heeft gespeeld niet meetellen.

Vitesses titelconcurrent Jong FC Groningen dacht echter dat het opstellen van Achenteh tegen de regels was en diende vervolgens een klacht in bij de aanklager van de KNVB. De uitspraak kon mogelijk leiden tot punten in mindering, waardoor de titel alsnog naar FC Groningen zou gaan. Zoals nu is gebleken is dat dus niet het geval.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.