Aanklager bestudeert oerwoudgeluiden richting Onana

De aanklager betaald voetbal gaat zich buigen over de oerwoudgeluiden gericht aan Ajax-doelman André Onana die afgelopen zondag waren te horen tijdens uitduel van de Amsterdammers met Vitesse.

Aanklager bestudeert oerwoudgeluiden richting Onana

Maandag verscheen een filmpje uit het vak met de fanatiekste supporters van Vitesse op YouTube waarop de racistische uiting was te horen. De video werd al snel weer verwijderd, maar is toch in handen gevallen van de KNVB. De voetbalbond laat in een reactie op Twitter weten dat de aanklager de beelden gaat bestuderen en mogelijk een onderzoek zal instellen.

Vitesse distantieert zich van het voorval. 'Vitesse, met een selectie met verschillende culturen, weet hoe dergelijk gedrag bij de spelers binnen kan komen', zegt algemeen directeur Joost de Wit op de clubsite. 'Het is de club er alles aan gelegen om de aanstichters middels videobeelden te achterhalen en we hebben daartoe een onderzoek ingesteld. Vitesse is reeds met de KNVB in contact om samen dit gedrag de kop in te drukken.'

Ajax sprak tegenover De Telegraaf al schande van het voorval. De KNVB gaat met de Arnhemmers spreken over eventuele maatregelen. 'Racisme hoort niet in het stadion thuis en moet worden aangepakt', zo luidt de reactie van de voetbalbond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen