Aanklager: Ajax duel zonder harde kern na Vermeer-pop

De aanklager betaald voetbal heeft Ajax een voorstel gedaan van een boete van 10.000 euro en een duel zonder de harde kern naar aanleiding van de wanordelijkheden in het thuisduel met Feyenoord op 7 februari.

Aanklager: Ajax duel zonder harde kern na Vermeer-pop

'In het schikkingsvoorstel heeft de aanklager verschillende misdragingen van de Ajax-aanhang meegewogen', meldt de bond op zijn website. Tijdens de wedstrijd hingen supporters van de Amsterdammers een pop van Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer (ex-Ajax) op. 'Ook een spandoek met kwetsende tekst, afgestoken vuurwerk, kwetsende spreekkoren geuit door de aanhang van Ajax en vuurwerk bij de wedstrijd Ajax - Heracles Almelo op 26 januari 2016 hebben meegewogen.'

Het voorstel bestaat uit een geldboete van 10.000 euro en het leeg houden van de vakken 424 en 425 ('vak 410') tijdens de eerstvolgende beker- of competitiewedstrijd thuis tegen Feyenoord. De seizoenkaarthouders uit deze vakken mogen dan ook niet ergens anders in het stadion zitten.

'De aanklager is van mening dat Ajax onvoldoende maatregelen trof om de wanordelijkheden te voorkomen dan wel te beëindigen', aldus de KNVB. 'Ook vindt de aanklager dat er na afloop van de wedstrijd Ajax - Feyenoord te weinig is ondernomen richting de deelnemers aan de kwetsende spreekkoren.'

Ajax heeft tot woensdag 13 april 12.00 uur de tijd om te laten weten of de club akkoord gaat met het schikkingsvoorstel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen