Aangifte tegen Nijhuis 'geen belemmering voor functioneren'

Een 28-jarige vrouw heeft aangifte gedaan tegen Bas Nijhuis. De arbiter wordt ervan beschuldigd de vrouw mishandeld en gechanteerd te hebben. 'De KNVB benadrukt dat de zaak vooralsnog geen belemmering vormt voor het functioneren van de scheidsrechter', laat de bond in een persverklaring weten.

Aangifte tegen Nijhuis 'geen belemmering voor functioneren'

Nijhuis is voor komend weekend aangesteld om het duel FC Utrecht - PSV in goede banen te leiden. Daar zal niets aan veranderen door de aangifte van de vrouw, die zij vorige week donderdag heeft ingediend volgens TC Tubantia. 'Nijhuis had deze kwestie al eerder bij de voetbalbond kenbaar gemaakt', laat de KNVB weten op haar eigen site.

'Zijn kant van het verhaal is volstrekt anders dan het geschetste beeld. Zijn advocaat zal later op de dag een inhoudelijke toelichting op deze zaak geven. Het is aan politie en justitie om de zaak verder te onderzoeken.'

Rob Oude Breuil, advocaat van de vrouw, meldt tegenover het dagblad dat het gaat om 'een poging tot zware mishandeling'. De politie doet momenteel onderzoek naar aanleiding van de aangifte. Advocaat Robert Speijdel zegt namens Nijhuis later met een reactie te komen.

Bekijk hier al onze video's