Aangever Janmaat helpt Newcastle aan punt, QPR verliest

Newcastle United heeft mede dankzij een goede voorzet van Daryl Janmaat (foto) een nederlaag voorkomen op bezoek bij Burnley. In Wales bleek de sterke slotfase van Swansea City te machtig voor Queens Park Rangers.

Burnley - Newcastle United 1-1
Daryl Janmaat heeft zijn ploeg aan een punt geholpen bij laagvlieger Burnley. Newcastle United, zonder de geblesseerden Tim Krul en Siem de Jong en met Vurnon Anita op de reservebank, incasseerde afgelopen zondag tegen West Ham United (1-0) na vijf overwinningen op rij weer een nederlaag. En die tik was nog niet verwerkt door The Magpies.

De ploeg van manager Alan Pardew speelde alles behalve overtuigend en kwam na ruim een half uur op achterstand door een droge knal van George Boyd. Pas na de rust stelde Newcastle United orde op zaken, al bleek de assist van Janmaat niet voldoende voor de zege. De Nederlandse vleugelverdediger brak door aan de rechterkant en bediende Pappis Cissé op maat: 1-1.

Swansea City - Queens Park Rangers 2-0
Het stond lange tijd 0-0 in Wales, maar binnen enkele minuten kantelde de wedstrijd tussen The Swans en het Londense QPR volledig. Tien minuten voor tijd opende Ki Sung-Yueng de score op aangeven van Wilfried Bony, terwijl Wayne Routledge vijf minuten later de eindstand bepaalde. Bij de Londenaren incasseerde de Nederlander Leroy Fer, afgelopen zaterdag nog trefzeker tijdens de 3-2 zege op Leicester City, een gele kaart.

Crystal Palace - Aston Villa 0-1
Zonder de geblesseerde aanvoerder Ron Vlaar heeft Aston Villa na negen competitiewedstrijden zonder zege eindelijk weer drie punten gepakt. Op bezoek bij Crystal Palace kroonde de Belgische spits Christian Benteke zich tot matchwinner namens The Villans. Een zeer belangrijke overwinning aangezien de ploeg van manager Paul Lambert afstand neemt van de onderste plaatsen in de Premier League.

West Bromwich Albion - West Ham United 1-2
West Ham United is bezig aan een uitstekend seizoen. Op bezoek bij West Bromwich Albion boekten The Hammers alweer de zevende overwinning. Namens de huidige nummer vijf van de Premier League waren Kevin Nolan en James Tomkins de doelpuntenmakers, terwijl Craig Dawson verantwoordelijk was voor de openingstreffer in West Bromwich.