Aangeslagen Kaapverdië in beroep tegen FIFA-sanctie

De voetbalbond van de Kaapverdische Eilanden gaat in beroep tegen de uitsluiting van de Afrikaanse WK-kwalificatiereeks. De FIFA legde het land donderdagmiddag die sanctie op.

Aangeslagen Kaapverdië in beroep tegen FIFA-sanctie

Kaapverdië kreeg de straf vanwege het opstellen van de geschorste Fernando Varela in de interland tegen Tunesië van zaterdag. De door Kaapverdië met 0-2 gewonnen wedstrijd werd omgezet in een 3-0 zege voor Tunesië, dat zich daardoor in plaats van de eilandengroep voor de finaleronde van de kwalificatiecyclus plaatste.

De Kaapverdische voetbalbond gaat in beroep tegen die straf. 'De bond heeft aan de spelers laten weten dat ze een beroepszaak starten', aldus international Toni Varela (foto) tegen Voetbal International. 'Ik reken erop dat die snel dient, want de eerste wedstrijden in de finaleronde zijn al over vier weken', vervolgt de ex-speler van RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam.

Er wordt maandag geloot voor de Afrikaanse finaleronde. De heenduels van die ronde worden tussen 11 en 15 oktober gespeeld. De terugwedstrijden worden tussen 15 en 19 november afgewerkt. (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's