Aangeslagen Jans baalt van 'bedroevende' tweede helft PEC

Nog nooit stond PEC Zwolle er na zeven speelrondes zo beroerd voor als nu. De club uit Overijssel werd zaterdag ondanks een droomstart kansloos gelaten door Ajax en bleef logischerwijs laatste na de 5-1 verliesbeurt.

Trainer Ron Jans wond zich tegenover FOX Sports met name op over het optreden van zijn ploeg in de tweede helft. Razendsnel liep Ajax van 2-1 uit naar 5-1. 'In de eerste helft scoorden we gewoon een dikke voldoende, maar na rust geef ik ons het cijfer 2. Wat er in de tweede helft gebeurde, kan ik niet accepteren. We gaven het op, lieten het lopen, knokten niet meer.'

Via Wout Brama opende PEC in de vierde minuut de score in Amsterdam. Ajax had twee corners nodig om de stand om te buigen; tot tweemaal toe trof Davinson Sánchez doel door Dirk Marcellis af te troeven. 'De ene keer wil hij iemand helpen en is hij hem kwijt, de andere keer wordt hij in de lucht geklopt. Dat is gewoon niet goed en van Sánchez wél goed. In de rust was ik echter hartstikke tevreden, ik denk dat dit de beste helft van ons seizoen was. We zetten druk en creëerden kansen. Ik denk dat er nog wel meer in had gezeten.'

Na de hervatting stortte PEC als een kaartenhuis in elkaar. 'Op een gegeven moment ben ik maar 4-5-1 gaan spelen, anders hadden we er nog drie of vier tegen gekregen. Mentaal zijn we kwetsbaar en daar ben ik medeverantwoordelijk voor. De tweede helft was echt bedroevend. Natuurlijk kun je hier verliezen, maar dat we opgaven, dat kan echt niet.'

Jans en de zijnen moeten zich vrijdag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag zien te herpakken. PEC peurde slechts twee puntjes uit de eerste zeven speelrondes.