media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Aangeslagen Ferguson laat de persconferentie schieten

Aangeslagen Ferguson laat de persconferentie schieten

Commentaar van Sir Alex Ferguson bleef achterwege na de uitschakeling in de Champions League. De manager van Manchester United was te zeer aangedaan.

Mike Phelan nam de honneurs waar voor Ferguson (foto), die niet in staat was zijn plicht te vervullen en de journalisten te woord te staan. De assistent nam plaats in de persruimte na het achterlaten van 'een aangeslagen manager en spelers in de kleedkamer'.

Niet zozeer de uitschakeling was de oorzaak van de beroerde stemming bij United, maar meer nog de cruciale rol van scheidsrechter Cüneyt Çakir daarin. De Turkse arbiter stuurde Nani met rood van het veld, waarna Real Madrid een 1-0 achterstand omzette in een 2-1 zege.

'Ik denk dat het voor zichzelf spreekt dat ik hier nu sta en niet de manager van deze fantastische club', zei Phelan na de nederlaag. 'De beslissing was zeer dubieus, misschien zelfs ongelooflijk op dat moment in de wedstrijd.'

'In mijn ogen was het een teleurstellende beslissing die de wedstrijd heeft verpest', aldus Phelan. 'We moeten verder. Zoals eerder gezegd, het is prachtig tegen Real Madrid te spelen in deze ambiance en met alle ogen erop gericht. Een grootse prestatie is ontsierd door één beslissing.'

Ook van de spelers van Manchester United kwam er geen reactie. 'Het is ons niet toegestaan iets te zeggen', vertelde Nani in de mixed-zone.

Laatste nieuws