Aandeelhouders Ajax luiden noodklok: 'Het is afzien'

Reacties

De kans is groot dat de Aandeelhouders Vereniging (AV) van Ajax zichzelf vrijdag tijdens een bijeenkomst opheft. Aanleiding is de onvrede over het matige spel en het technisch beleid bij de Amsterdammers. Voorzitter Frank Kales luidt de noodklok in De Telegraaf.

Aandeelhouders Ajax luiden noodklok: 'Het is afzien'

De AV Ajax komt vandaag bijeen in Borchland om te stemmen over de toekomst. 'Ik verwacht dat we er een punt achter zetten', zegt Kales, zelf algemeen directeur in De Arena tussen 1999 en 2001. 'De AV Ajax bestaat uit een aantal kleine, emotionele aandeelhouders die vooral fan zijn. En dan is het afzien. De laatste tijd zijn bestuursleden ermee gestopt, omdat ze zich meer en meer aan het spel ergerden.'

Terwijl dat volgens Kales niet nodig is.'Ajax heeft wel de financiële middelen, maar wat zie je terug op het veld? We hebben lang gehoopt dat er verbetering kwam, er ook om gevraagd, maar dat was zinloos. Met het enorme kapitaal dat Ajax heeft, moet iets gebeuren. Focus je op de kwaliteit van het eerste elftal en zorg voor een goede samenwerking tussen het vlaggenschip en de jeugd.'

Kales meent dat de bestuursstructuur van Ajax de club tegenwerkt. 'Om echt invloed te hebben, is moeilijk. Door de structuur met de directie, rvc, bestuursraad en het Technisch Hart zijn er veel mensen die wat te zeggen hebben, maar bijna niemand doet wat. Ze beïnvloeden een beetje. Er is weinig stabiel beleid.' De Ajax-directie is verrast door het voornemen van de AV.

De AV Ajax is opgericht om ervoor te zorgen dat de kleine aandeelhouders van Ajax een stem hebben in het beleid van de club. De AV wil daaraan inhoudelijk en constructief een bijdrage aan leveren, onder meer tijdens Algemene Vergaderingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.