'Aan Sneijder de taak zich terug te knokken in de basis'

RKC-trainer Erwin Koeman meent dat middenvelder Rodney Sneijder te kampen heeft met een terugslag. De jongere broer van Internazionale-vedette Wesley Sneijder zat de laatste drie officiële wedstrijden op de bank.

'Aan Sneijder de taak zich terug te knokken in de basis'

'Rodney is de laatste tijd wat teruggevallen in zijn presentaties', legt Koeman uit aan Voetbal International. 'Je moet daar verder niets achter zoeken. Aan hem de opdracht zich terug te werken in de basis', aldus de coach.

Opvallend is dat RKC uit de eerste zeven wedstrijden tien punten pakte mét Sneijder in basis. Na de nederlaag tegen PEC Zwolle (2-1, 21 oktober) koos Koeman voor de meer ervaren Boukhari in plaats van de kleine spelverdeler. De ploeg verloor sindsdien de competitieduels van NAC (2-1) en FC Twente (1-0) en voor de beker opnieuw van Zwolle (4-2).

Voor Erwin Koeman en Sneijder is de wedstrijd van zaterdag tegen FC Utrecht bijzonder. Beiden waren vorig seizoen nog actief in Utrecht. Koeman liet zijn contract al na vier maanden ontbinden omdat hij zich niet gekend voelde in de Domstad.

Sneijder maakte het seizoen wel vol in de stad waar hij geboren is. Hij speelde 23 wedstrijden en kwam tot drie doelpunten. Een van de drie treffers maakte de middenvelder tegen zijn huidige werkgever RKC. FC Utrecht won destijds met 3-0.

RKC staat na elf speelronden op de veertiende plaats met tien punten. FC Utrecht doet het dit seizoen verrassend goed en staat met 21 punten op de vierde plaats in de Eredivisie. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's