Aan één goede helft heeft Vitesse genoeg tegen Sparta

Vitesse versloeg Sparta Rotterdam met duidelijke cijfers: 3-0. De bezoekers hadden weinig in te brengen in Arnhem, waar de thuisploeg zich alleen in de tweede helft liet gelden.

In de eerste helft was er nagenoeg niets gebeurd. De enige van de 22 spelers die aanvallend positief was opgevallen was Juan Lorca. De Chileen had twee grote kansen maar stuitte daarbij eerst op doelman Sander Westerveld en knalde in tweede instantie van dichtbij over.

Na rust was Charles Dissels namens Sparta dicht bij de openingstreffer, maar nadat hij de bal over doelman Piet Velthuizen had gewipt moest hij toezien hoe Gill Swerts en de paal zijn inzet uit het doel hielden.

Kort daarop sloeg Vitesse toe. Het was Mads Junker die heel alert vanaf de rand van de zestien de bal over de uitkomende Westerveld lobde: 1-0. Een kwartier voor tijd stelde Vitesse de zege veilig. Eerst schoot Theo Janssen van afstand raak, gevolgd door een klutsgoal van Claudemir: 3-0.

Vitesse heeft 43 punten en dat zijn er net zo veel als nummer negen NEC, dat een beter doelsaldo heeft. Sparta staat met 31 punten drie punten boven nummer zestien Willem II.