AA Gent nieuwe koploper in Belgische competitie

AA Gent heeft zich zaterdagavond naast KV Mechelen aan kop van de Belgische competitie genesteld. César Arzo was bij de thuisploeg de gevierde man. Zijn rake kopbal bleek voldoende voor een 1-0 zege op Lierse SK.

Het duel in Gent ontbrandde pas in de laatste vijf minuten van de eerste helft. Arzo kopte een hoekschop van Yassine El Ghanassy hard tegen de touwen. Na die opsteker kreeg Gent nog voor rust ook een tegenvaller te verwerken. Door een domme actie van Valery Nahayo – een charge op de benen van Peter Kovacs – moest Gent met tien man verder.

In ondertal bleven de gastheren in de tweede helft overeind, waardoor het puntentotaal werd verhoogd naar tien. Ook Mechelen, dat eerder op de avond gelijkspeelde bij Genk, heeft tien punten. Cercle Brugge won eveneens en deelt de koppositie met de twee eerder genoemde ploegen.

Club Brugge kan zondag in de topper tegen Anderlecht goede zaken doen. Bij winst is de formatie van trainer Adrie Koster alleen lijstaanvoerder.

Overige uitslagenSC Lokeren - OH Leuven 0-1Westerlo - Cercle Brugge 1-3Bergen - SV Zulte Waregem 3-1KV Kortrijk - Sint-Truiden (STVV) 4-0