AA Gent moet keeper missen door opmerkelijke administratieve misser

Reacties

AA Gent moet het donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Slovan Liberec stellen zonder keeper Sinan Bolat. De Belgische club hoopt weer een beroep te kunnen doen op de doelman omdat hij een Europese schorsing uitzat tijdens de voorrondes, maar die schorsing blijkt nog altijd open te staan.

AA Gent moet keeper missen door opmerkelijke administratieve misser
© Pro Shots
Slovan Liberec
Slovan Liberec
1 - 0
Gent
Gent

Dat heeft alles te maken met een administratieve fout van Gent, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De club schreef Bolat niet in voor de voorrondewedstrijden in de Champions League tegen Rapid Wien en Dinamo Kiev, aangezien de doelman toch niet kon spelen vanwege zijn schorsing.

Voor de groepsfase van de Europa League werd Bolat wel ingeschreven, maar de UEFA maakte duidelijk dat de schorsing nog altijd openstaat. Bolat had ingeschreven moeten zijn voor de voorrondewedstrijden om de schorsing uit te zitten, oordeelde de Europese bond.

Door deze tegenvaller kampt Gent voor de eerste drie wedstrijden van de groepsfase met krapte onder de lat. Davy Roef is de eerste keus, net als in de voorrondeduels die Bolat moest missen. Daarin werd Colin Coosemans ingeschreven als reserve, maar dat kan nu niet omdat zijn plek in de selectie is ingenomen door Bolat. De zeventienjarige Owen Jochmans is dan de enige back-up.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.