AA Gent maakt einde aan fraaie reeks SC Lokeren

AA Gent heeft zondagavond subtopper SC Lokeren opzij gezet: 2-1. Met de nederlaag voor de bezoekers kwam een einde aan een reeks van dertien wedstrijden zonder verliespartij.

De prima serie van dertien duels zonder nederlaag had Lokeren tot de vijfde positie in België gebracht. Nummer drie Gent riep die opmars vooralsnog een halt toe.

Al na zeven minuten was het Yaya Soumahoro die de vliegende start van de thuisploeg vertaalde naar een voorsprong. De manier waarop was fraai. Terwijl iedereen een voorzet verwachtte, schoot Soumahoro direct op het doel van Lokeren. Die creatieve ingeving werd beloond met de openingstreffer.

Christophe Lepoint kon halverwege het eerste bedrijf de voorsprong uitbouwen. Hij profiteerde van een handsbal van teamgenoot Fernando Wallace en rondde af.

Kort na het tweede doelpunt deed Nill De Pauw de spanning terugkeren in het duel. Zijn afstandsknal vloog via de binnenkant van de paal in het doel: 2-1. Na de aansluitingstreffer ging Lokeren vol overgave op zoek naar de gelijkmaker, maar het gewenste doelpunt bleef uit.

Na rust bleef Gent overeind ondanks aandringen van de gasten. Door de overwinning blijft AA Gent derde met elf punten achterstand op koploper Anderlecht. Lokeren is ook na zondag vijfde.