AA Gent komt door eigen doelpunt aan kop in België

Met nog vier duels voor de boeg is AA Gent de nieuwe koploper in België. De ploeg van trainer Hein Vanhaezebrouck won op bezoek bij Kortrijk (0-1), waardoor Club Brugge gepasseerd werd.

Donderdag deed AA Gent al uitstekende zaken in de titelstrijd door in de extra speeltijd Anderlecht met 2-1 te verslaan en twee dagen later volgde de nederlaag van Club Brugge bij Standard Luik (1-0). De Buffalo's maakten optimaal gebruik van die misstap.

Tijdens het uitduel met Kortrijk waren de bezoekers al na een minuut dicht bij de voorsprong, maar Danijel Milicevic stuitte op doelman Laurent Henkinet. AA Gent controleerde de wedstrijd en loerde op een kans, terwijl de thuisclub nauwelijks gevaarlijk werd.

In de 65ste minuut hielp Kortrijk zelfs een handje mee, want Maxime Chanot werkte - gehinderd door Benito Raman - een voorzet van Milicevic binnen. Het bleek de beslissing in de wedstrijd, waardoor AA Gent de koppositie overneemt van Club Brugge. Het verschil tussen beide ploegen is één punt.