AA Gent in een zetel na misstap Anderlecht tegen Standard

Reacties

Anderlecht heeft duur puntenverlies geleden in de titelstrijd. De ploeg van trainer Besnik Hasi kwam niet verder dan 1-1 thuis tegen Standard Luik, waardoor AA Gent donderdag kampioen kan worden.

AA Gent in een zetel na misstap Anderlecht tegen Standard

AA Gent maakte eerder op de zondag indruk door op bezoek bij Club Brugge met 3-2 te winnen, waardoor alleen Anderlecht het eerste kampioenschap in de historie van De Buffalo's nog leek te kunnen voorkomen. Standard hield de club uit Brussel echter op een gelijkspel.

Andy Najar zette Anderlecht in de negende minuut nog wel op het goede spoor, maar halverwege de eerste helft trok Imoh Ezekiel de stand gelijk. Dat het daarbij bleef in het Constant Vanden Stock-stadion was een wonder, want beide ploegen kregen daarna kans op meer. Anderlecht en Standard beëindigden de wedstrijd met tien man, aangezien Chancel Mbemba en Ezekiel in de extra speeltijd hun tweede gele kaart kregen.

Anderlecht komt door het gelijkspel op 42 punten uit acht wedstrijden, waardoor AA Gent aan een thuiszege op Standard Luik donderdag genoeg heeft om kampioen te worden. In de laatste speelronde moet de koploper op bezoek bij Anderlecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.