AA Gent en RC Genk maken geen fout

De subtoppers AA Gent en RC Genk wonnen zondag beide en blijven in het kielzog van Club Brugge, dat derde staat.

SV Roeselaere-AA Gent 1-3Het treffen tussen SV Roeselaere en AA Gent kwam uiterst traag op gang. Maar aan het einde van de eerste helft scoorde AA Gent direct uit de eerste echte mogelijkheid. Mbaye Leye kopte raak uit een hoekschop: 0-1. Tien minuten na de hervatting bracht Sherjill MacDonald Roeselaere weer op gelijke hoogte. De Nederlander controleerde knap een afvallende bal en schoot binnen: 1-1. Een kwartier voor tijd begon AA Gent forse druk te ontwikkelen en dat werd tien minuten voor tijd beloond. Eerst schoot Tim Smolders knap binnen voor 1-2 en in de slotfase liepen de Buffalo’s door een benutte strafschop van Bryan Ruiz nog uit naar 1-3.

Cercle Brugge-RC Genk 1-2Na ruim een kwartier nam Cercle Brugge de leiding. Een voorzet van Kanu bereikte Frederik Boi, die goed afrondde: 1-0. Pas na rust slaagde RC Genk erin om het de thuisploeg wat moeilijker te maken. Het was wel gelijk raak. Tom De Mul scoorde op aangeven van Goran Ljubojevic: 1-1. Ruim een kwartier voor tijd bracht Anele Ngongca (foto, rechts) RC Genk op voorsprong. Het slotoffensief van Cercle Brugge vormde geen gevaar voor de gasten.

Met nog drie duels op het programma in de Belgische competitie staat AA Gent op de vierde plaats, het heeft drie punten minder dan nummer drie Club Brugge. RC Genk volgt op plaats vijf. Cercle Brugge blijft negende en SV Roeselaere staat op de zestiende plaats. Het heeft acht punten voorsprong op Tubeke, dat als zeventiende op een plaats bivakkeert die degradatie betekent.