41 keer scheepsrecht voor Willem II: 'Gevochten als leeuwen'

Voor Willem II was 41 keer scheepsrecht. Na veertig mislukte pogingen boekten de Tilburgers zaterdagavond een overwinning bij Ajax (1-2), hoewel de bezoekers al na 23 tellen op achterstand kwamen door een treffer van Davy Klaassen.

'We zeiden nog zo vooraf: "als we maar geen snelle goal incasseren"', aldus Falkenburg in gesprek met FOX Sports. 'We hielden echter het vertrouwen en vochten als leeuwen. Dit is een historische zege voor Willem II, maar bovenal zijn het belangrijke puntjes.'

Falkenburg zelf leidde de ommekeer in met zijn 1-1. 'Het was een goede counter waaruit ik scoorde. Het balletje van Fran Sol daarna was ook wel aardig. De nieuwe spelers (Darryl Lachman en Pele van Anholt, red.) hebben zich moeiteloos aangepast. Die gaan denk ik niet zo snel uit de basis.'

Willem II-trainer Erwin van de Looi weigerde te spreken van bonuspunten. 'In elke wedstrijd is wel iets te halen, elke week moeten we daarvoor keihard knokken.' Met de overwinning in De Arena herstelde Willem II zich van de slechte seizoenstart. De duels met Vitesse (1-4) en Heracles Almelo (3-1) gingen redelijk kansloos verloren.

'Ik was vooral teleurgesteld dat we in die duels het niveau van de voorbereiding niet haalden. Vandaag begonnen we dramatisch. We hebben het er van de week echter over gehad dat we nooit moeten opgeven. Misschien dacht Ajax na die vroege treffer ook wel dat het toch wel zou lukken. In elk geval hebben wij zelf gewoon goed gespeeld in de eerste helft. Na rust moesten we iets verder terug, maar ik vind toch dat we aardig op de been bleven.'