1. FC Köln countert na schok naar zege op Karlsruher

1. FC Köln versloeg Karlsruher SC met 0-2, goed voor de eerste zege van deze competitie. De zege kwam in de laatste twintig minuten tot stand.

Milivolje Novakovic was de grote man bij Köln. Bij de eerste goede counter van de bezoekers belandde de bal via Petit en Geromel bij de aanvaller, die van dichtbij raak knikte.

Vervolgens kopte hij in een volgende counter de bal door, waarna Sergiu Radu de bal ogenschijnlijk met hulp van een arm aannam en langs doelman Markus Miller schoot: 0-2.

Tussen de twee goals had invaller Edmond Kapllani nog de beste kans op de gelijkmaker namens KSC, maar hij mikte op de lat. Dichter bij een doelpunt kwam de thuisploeg niet meer.

Het duel had halverwege de eerste helft lange tijd stilgelegen nadat Kölns Ümit Özat ineens in elkaar was gezakt. De Turk bleef lange tijd bewusteloos op het gras liggen, onder de ogen van zijn geschokte ploeggenoten. Die schok bij Köln verdween pas nadat vlak voor rust de stadionspeaker had omgeroepen dat Özat in de kleedkamer weer bij bewustzijn was gekomen.