VI 33: Cruijff-revolutie, trendbreuk Feyenoord en Ziyech

Het gezicht van Frank de Boer op de cover van Voetbal International vertaalt de zorgen bij Ajax over de gevolgen van de Fluwelen Revolutie.

VI 33: Cruijff-revolutie, trendbreuk Feyenoord en Ziyech

In de VI is het nieuwe gezicht van de actuele pagina's te zien. Daarin is ruimte voor andere rubrieken, zoals het VI-panel (vier prominenten reageren dit keer op een stelling over Michiel Kramer), Op de man af en VI deelt uit.

Martijn Krabbendam spreekt verder over de trendbreuk bij Feyenoord, dat niet langer voor de eigen jeugd kiest. Dat kan niet anders dan een vlijmscherpe doelstelling tot gevolg hebben.

Volgens Taco van den Velde moet Ajax ook de koers gaan wijzigen, want Rapid Wien heeft ervoor gezorgd dat de grote zeepbel van de eeuwige verjonging uiteen is gespat. De Europese droom die Johan Cruijff voor ogen had met zijn Fluwelen Revolutie is daarmee ingehaald door de realiteit.

Marco van Basten laat ook van zich horen. In zijn column gaat de assistent-bondscoach in op de keuzes van de Nederlandse clubs. 'De lange termijn bestaat niet meer in het voetbal. Je moet morgen zien te overleven, want overmorgen verkoop je weer je beste speler.'

Hakim Ziyech komt uitgebreid aan het woord in de nieuwe VI. De 22-jarige aanvoerder is een zekerheidje in de onzekere wereld van FC Twente. 'De tijd van mogen is geweest, het is moeten geworden.'

De Bundesliga begint komend weekend weer. Wie zijn de uitdagers van het nieuwe Bayern München, dat met Douglas Costa een attractie rijker is.

Niet alleen de spelersmarkt is het toneel van opvallende tranfsers. Tom Knipping maakte de topvijftig van de rijkste clubeigenaren in Europa.

Dennis van Bergen reisde af naar Engeland om te zien hoe het nieuwe leven van Marinus Dijkhuizen eruit ziet. De trainer, vorig jaar nog werkzaam bij Excelsior, leeft zijn droom bij Brentford. 'Als ik roep: Ga in die boom zitten, dan doen spelers dat. Een groot verschil met Nederland.'

Verder deze week in VI onder meer:
- Columns Taco van den Velde, Ronald de Boer, Süleyman Öztürk en Nico Dijkshoorn.
- Opinie Frans van den Nieuwenhof: de boycot van Gudde en Van Geel
- De Wedstrijd: Dirk Kuijt heeft hulp nodig
- Voetbalfocus
- Culthelden: Eric Cantona
- Nederland Voetballand
- Anno: Emmen uit 1996
- Bankzitter: Harry van Raaij
- Poster: Guram Kashia
- VI 50 jaar: Co begrijpt Cruijff niet
- Balverliefd: Valentijn Valentijn, de minst objectieve commentator'
- Landgenoten: Boy Waterman
- Persoonlijk: Thomas Kristensen (ADO Den Haag)
- VI Mail en Abonnee

Voor een overzicht van alle spraakmakende columns en de volledige inhoud van VI 33 klik hier. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur nog, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.
Bekijk hier al onze video's