Beauty Van de Streek geeft Cambuur extra hoop

Reacties

MVV Maastricht en SC Cambuur zijn de play-offs begonnen met een gelijkspel. In Maastricht eindigde het duel in 1-1. Hoogtepunt was een fantastische treffer van Sander van de Streek.

 Beauty Van de Streek geeft Cambuur extra hoop

Op voorhand was het vooral lucratief om bij de wedkantoren nog snel wat geld in te zetten op MVV. De thuisploeg, knap als zevende geëindigd in de Jupiler League, was de absolute underdog tegen de Friezen. Het elftal van trainer Sipke Hulshoff en Arne Slot maakte de laatste maanden grote indruk én wordt gezien als de absolute favoriet voor promotie.

Toch temperde aanvoerder Erik Bakker afgelopen week in VI de verwachtingen. 'We beginnen weer op nul. Eindigen zoals wij hebben gedaan, met veel overwinningen en goed voetbal, is zeker een voordeel, maar we zijn gewaarschuwd. Vertrouwen hebben is goed, te veel vertrouwen hebben is gevaarlijk.'

De Leeuwarders begonnen sterk aan het duel en waren via Tarik Tissoudali dicht bij de openingstreffer. Toch kwam MVV na acht minuten verrassend op voorsprong. Het was Arsenal-huurling Kelechi Nwakali die bij de tweede paal binnenschoot. De gasten kwamen na een goed kwartier met een gepast antwoord. Sander van de Streek werd aangespeeld door Robbert Schilder en legde de bal op prachtige wijze in het Maastrichtse doel.

In het vervolg van de eerste helft was het vooral MVV dat de kansen kreeg, maar het bleef bij 1-1. In het tweede bedrijf golfde het spel op en neer. Waar Van de Streek zijn tweede van de avond had moeten maken, werd een doelpunt van Joeri Schroyen afgekeurd wegens buitenspel.

Cambuur probeerde het nog wel, maar was niet in staat om de bevrijdende tweede treffer te maken. Zondag volgt de return in Leeuwarden. De winnaar van dit tweeluik treft in de finale Roda JC of Helmond Sport. De Limburgers wonnen donderdagavond hun eerste wedstrijd in Brabant met 1-0.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.