media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

WK-stadions met speciale stoelen voor extreme dikkerds

WK-stadions met speciale stoelen voor extreme dikkerds

Gehandicapten en blinden hebben al een speciale plaats in een stadion. Tijdens het WK in Brazilië wordt nu ook rekening gehouden met de fan met overgewicht.

In de zomer van 2014 kunnen namelijk ook de extreme dikkerds in het stadion terecht om een WK-wedstrijd met eigen ogen te aanschouwen. Speciale stoelen zijn in de maak die een gewicht van 250 kilo kunnen dragen en ook dubbel zo breed zijn.

De fans met overgewicht moeten wel meer betalen voor hun plaats. De prijs is twee keer zo hoog als een regulier toegangsbewijs. Bovendien is enige snelheid geboden, want er zijn er slechts honderd per wedstrijd beschikbaar.

De aanpassing lijkt op het lijf geschreven voor Ronaldo (foto). De weegschaal gaf onlangs 120 kilo aan. De voormalige PSV-spits is flink wat pondjes kwijt na zijn deelname aan een tv-programma. De vraag is natuurlijk of hij op gewicht blijft…

Maar er is een serieuzere reden voor de speciale stoelen. Een Braziliaanse rechter heeft namelijk uitspraak gedaan dat er minimaal één procent van de zitplaatsen beschikbaar moet zijn voor gehandicapten, waartoe ook mensen met veel overgewicht worden gerekend.Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Laatste nieuws