media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

'Sneijder is een winnaar, maar moet even zichzelf vinden'

'Sneijder is een winnaar, maar moet even zichzelf vinden'

Claudio Ranieri pleit voor geduld met invalkracht Wesley Sneijder. De vraag is of de trainer zelf bij Internazionale de tijd wordt gegund na weer een teleurstellend resultaat.

Internazionale ontsnapte zondag tegen Catania (2-2) aan een nederlaag, maar de succesvolle inhaalrace in de tweede helft maakt de positie van Ranieri er niet veel beter op. De trainer ligt niet alleen onder vuur vanwege de resultaten, maar ook omdat hij gevestigde namen als Wesley Sneijder niet kan laten renderen.

Sneijder moest zich zondag in de eerste helft verbijten op de bank, voordat hij na rust zijn alsnog binnen de lijnen werd gebracht. De Oranje-international lijkt zich op te moeten maken voor een langere vertolking van die bijrol.

'Sneijder is een winnaar', zei Ranieri na de 2-2 tegen Catania. 'Dus het is niet meer dan logisch dat er steeds over hem wordt gesproken. Maar hem moet tijd worden gegund. Hij is zichzelf weer aan het vinden en kan ons in de toekomst helpen.'

In de ogen van Ranieri moet Sneijder wennen aan zijn andere rol bij Internazionale, waar hij niet meer centraal speelt. Maar er staan nadrukkelijk meer vraagtekens achter de houdbaarheid van de trainer. Ranieri toonde zich niet al te zeker meer van zijn zaak.

'Mijn positie? Inter is het belangrijkst. Ik probeer mijn best te doen voor de club. Ik heb een tweejarig contract en hoop dat te kunnen uitdienen.'

Een nederlaag diende zich zondag aan, en daarmee een volgende nagel aan de kist van Ranieri. In de 71ste minuut zette Diego Forlán de eerste stap op weg naar enig eerherstel. De Uruguayaan maakte met zijn doelpunt ook een einde aan een improductieve periode van Internazionale, dat meer dan negen uur zonder treffer bleef.

Diego Milito tekende in de slotfase voor 2-2. Maar het voorkomen van de nederlaag zorgde voor slechts een beetje opluchting. De situatie bij Internazionale is nog steeds zorgwekkend met een zevende plaats in de Serie A en een dreigende uitschakeling in de Champions League door Olympique Marseille.

In Giuseppe Meazza klonk het hoopgevend dat Inter de rug rechtte na een 2-0 achterstand. 'Ik heb echte winnaars die elkaar in de kleedkamer in de ogen hebben gekeken en met een prima reactie kwamen', aldus Ranieri.

Hoewel de Italiaan het eigen initiatief als positief beschouwde, was het misschien veelzeggend dat in rust een speler het voortouw nam om de ploeg weer op scherp te zetten. Keeper Júlio César kreeg voor zijn rol een compliment van aanvoerder Javier Zanetti.

Ranieri maakte zich bovendien niet geliefd door in de tweede helft vaste waarde Esteban Cambiasso naar de kant te halen. De Argentijn nam met betraande ogen plaats op de reservebank. 'Je moet de trainer vragen of het de juiste beslissing was om iemand te wisselen die zoveel heeft gewonnen', zei Zanetti. 'Als Ranieri zijn keuze maakt, dan zal daar wel een reden voor zijn.'

De opmerkingen van de aanvoerder klinken niet als een steunbetuiging voor de bekritiseerde Ranieri. Dat de trainer niet al ontheven uit zijn functie, heeft te maken met het feit dat de beoogde tijdelijke vervangers Luis Figo en Giuseppe Baresi te licht zijn bevonden door president Massimo Moratti. Maar het moment nadert dat Ranieri helemaal onhoudbaar is.

Foto: VI Images

Laatste nieuws