media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Man Utd bezig aan sterk seizoen in de Premier League

Man Utd bezig aan sterk seizoen in de Premier League

De eerste plaats is in dit stadium van het seizoen Manchester United niet vreemd. Maar de ploeg van manager Sir Alex Ferguson is wel bezig aan een van zijn beste Premier League-seizoenen in de laatste tien jaar.

Na de 1-0 zege van maandagavond op Fulham heeft United de koppositie in handen met 73 punten na dertig duels. In de laatste tien seizoenen stonden de Mancunians er alleen in 2006/07 met 75 punten nog beter voor na afloop van de dertigste speelronde.

Sinds dat seizoen was Man Utd bovendien telkens koploper op het moment dat de Premier League er dertig wedstrijden op had zitten. Dat leverde alleen in 2009/10 geen landstitel op, toen Chelsea met een 8-0 zege op Wigan Athletic tijdens de laatste speelronde het kampioenschap veilig stelde.

Het hoge puntenaantal van het huidige United lijkt vooral te danken aan de terugkeer van Paul Scholes. Manager Alex Ferguson greep in januari terug op de 37-jarige middenvelder om meer ervaring aan het team toe te voegen. Mét Scholes in het elftal verloor United in de laatste tien wedstrijden alleen punten op bezoek bij Chelsea (3-3).

Toch is er in de media met enige regelmaat kritiek op het spelersmateriaal waarmee Alex Ferguson dit seizoen om de prijzen moet strijden. Het Man Utd van dit seizoen zou een van de slechtste ploegen zijn sinds Ferguson in 1986 aan het roer kwam. Uit de competitieresultaten blijkt dat dus allerminst. Wel staat United voor het eerst sinds 2002 niet in de finale van een Engels en/of Europees bekertoernooi. (Tim Vos)

Foto: VI Images

Laatste nieuws