media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Benítez is bij Chelsea op zoek naar zalvende werking

Benítez is bij Chelsea op zoek naar zalvende werking

Het Champions League-duel met FC Nordsjælland kan woensdag voor Chelsea en de bekritiseerde manager Rafael Benítez een zalvende werking hebben. Ook gaat daarmee de geest van één van zijn voorgangers, Avram Grant, weer in de fles.

Benítez beleeft een moeizame start als manager van Chelsea. De opvolger van Roberto di Matteo is de eerste op de bank van The Blues die na drie duels nog wacht op een zege en ook de eerste die pas in zijn derde wedstrijd zijn ploeg zag scoren.

Een volgende teleurstelling is al ingecalculeerd. Chelsea heeft zich min of meer al neergelegd bij een uitschakeling in de Champions League. Juventus heeft woensdag tegen het geplaatste Shakhtar Donetsk aan een punt genoeg om door te gaan en de Engelse titelhouder te veroordelen tot de Europa League. Het resultaat tegen FC Nordsjælland doet er dan niet meer toe.

Het Europese debacle komt nog voor rekening van Di Matteo. Maar als Chelsea ook in de Premier League blijft aanmodderen, dan komt dat zonder twijfel op het bordje van Benítez. Zaterdag wacht Sunderland als tegenstander om de serieuze tekenen van herstel te laten zien in eigen land.

De aanloopproblemen van Benítez hebben ervoor gezorgd dat de naam Avram Grant is gevallen op Stamford Bridge. De Israëliër, die bekend staat als een goede vriend van eigenaar Roman Abramovich, zou een adviserende rol krijgen. Grant weet van zijn verrassende entree in 2007 als opvolger van José Mourinho hoe het is onder een vergrootglas te liggen als Chelsea-manager.

Chelsea heeft inmiddels de geruchten over een terugkeer van Grant de kop ingedrukt. 'Er zit geen waarheid in de berichten.' Naar verluidt was Benítez ook niet te spreken over een mogelijke rol van de Israëliër en wees hij een dergelijke steun resoluut van de hand.

Winnen
De Spaanse coach weet wat er nodig is. 'We moeten wedstrijden winnen en dan is iedereen gelukkiger.' Met FC Nordsjælland krijgt Chelsea een ogenschijnlijk goede kans dat genoegen van een zege weer te proeven. De Denen hebben slechts één punt gepakt in de Champions League.

Voor Benítez biedt dat een mooie gelegenheid zijn eerste, en welkome overwinning te boeken als Chelsea-manager. En mocht de Londense club ook onverwacht ontsnappen aan uitschakeling in de Champions League, dan ziet het er ineens anders uit voor de Spanjaard. Daarvoor doet hij wel een beroep op Shakhtar, aangezien een salonremise zou kunnen volgen. 'Ik ga ervan uit dat ook Shakhtar zijn best gaat doen.'

In plaats van speculaties over een heel kortstondig verblijf op Stamford Bridge, zal er gerefereerd worden aan zijn succes met Liverpool in de Champions League. Met een, zeker in vergelijking met de huidige Chelsea-selectie bescheiden spelersgroep bereikte hij met The Reds twee keer de finale. (Lars Ulrich)Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.


Laatste nieuws