Voorselectie Oranje bekend: deze spelers blijven in de race voor het EK

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft donderdag zijn dertigkoppige voorselectie voor het EK bekendgemaakt. Opvallende namen zijn onder anderen Steven Bergwijn en Ryan Gravenberch.

Voorselectie Oranje bekend: deze spelers blijven in de race voor het EK
© Pro Shots

Bergwijn speelde zijn laatste interland in oktober vorig jaar en meldde zich in november vervolgens geblesseerd af. In maart was de 26-jarige aanvaller van Ajax er niet bij wegens zijn tegenvallende prestaties in Amsterdam. Afgelopen zondag maakte hij een hattrick tegen Almere City, waarna er al stemmen opgingen dat hij toch nog kans maakte op het EK.

Gravenberch zat in maart vorig jaar voor het laatst bij de selectie, toen hij nog speler van Bayern München was. Na zijn transfer naar Liverpool koos de 22-jarige middenvelder zich er begin dit seizoen voor niet beschikbaar te stellen voor Jong Oranje, wat hem op kritiek van Koeman kwam te staan. Nu lonkt toch weer een kans op EK-deelname.

Dat geldt ook voor spelers als Ian Maatsen, Nick Olij en Marten de Roon, die woensdag nog geblesseerd uitviel in de Italiaanse bekerfinale. Feyenoord-doelman Justin Bijlow is na zijn blessure ook weer terug in de voorselectie. Stade Brest-doelman Marco Bizot ontbreekt juist, net als Noa Lang, Jurriën Timber, Mats Wieffer en Joshua Zirkzee.

Waar Lang, Timber, Wieffer en Zirkzee door blessures lijken te ontbreken, zijn Memphis Depay en Frenkie de Jong wel van de partij. De aanvaller van Atlético Madrid en de middenvelder van Barcelona worstelden dit seizoen met blessures. Onlangs liet bondsarts Edwin Goedhart al weten dat hij verwacht dat De Jong op tijd fit zou zijn. Memphis maakte zondag zijn rentree.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Koeman moet voor de deadline van 7 juni zijn selectie terugbrengen tot maximaal 26 spelers. Op woensdag 29 mei zal hij zijn definitieve selectie bekendmaken. Aanvankelijk mochten bondscoaches maar 23 spelers opnemen in de selectie, maar na een oproep van onder anderen Koeman besloot de UEFA het maximum te verruimen.

Voor Oranje begint het EK op 16 juni met een wedstrijd tegen Polen (15.00 uur, in Hamburg). Daarna volgen groepsduels met Frankrijk (21 juni om 21.00 uur in Leipzig) en Oostenrijk (25 juni om 18.00 uur in Berlijn). In de aanloop naar het eindtoernooi oefent Oranje nog tegen Canada (6 juni) en IJsland (10 juni). Beide interlands worden gespeeld in De Kuip.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.