Titelstrijd Premier League op slotdag beslist na moeizame zege Arsenal bij United

Reacties

Manchester United heeft Arsenal geen schade kunnen toebrengen in de titelstrijd van de Premier League. De ploeg van Erik ten Hag was zondagavond niet de mindere op het veld, maar verloor door een goal van Leandro Trossard.

Titelstrijd Premier League op slotdag beslist na moeizame zege Arsenal bij United
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 1
Arsenal
Arsenal

Na de pijnlijke 4-0 nederlaag bij Crystal Palace eerder deze week moest Ten Hag voor de zoveelste keer dit seizoen enorm puzzelen vanwege blessureleed. Voorin zag de coach Bruno Fernandes en Marcus Rashford op de wedstrijddag wegvallen en door een groot aantal afwezigen in de achterhoede, vormden Casemiro en Johnny Evans het centrum van de verdediging. Het was de negentiende variant (!) die Ten Hag moest componeren voor het centrum achterin.

Dat negentiende duo van dit seizoen stond tegen Crystal Palace ook in het elftal, waarbij vooral Casemiro er op die plek een aantal maal slecht uitzag. Ook tegen Arsenal ging de Braziliaan pijnlijk in de fout. Na twintig minuten vergat de van origine middenvelder om na het wegwerken van de bal vooruit te lopen, waardoor Kai Havertz aan de rechterflank geen buitenspel stond toen hij de bal aangespeeld kreeg. Hij bezorgde de bal via een lage voorzet bij Leandro Trossard, die van dichtbij de score opende.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ondanks de krakkemikkige achterhoede en mindere vorm van The Red Devils de laatste weken kwam de formatie van Ten Hag heel aardig voor de dag in eigen huis tegen een van de twee overgebleven titelkandidaten. Het hield de rijen voor Arsenal heel aardig gesloten, had zelfs meer balbezit dan The Gunners en produceerde meer schoten dan de bezoekers.

Zonder Rashford en Fernandes lukte het Manchester United echter niet om dat gevaar ook om te zetten in écht goede kansen of schoten op doel. Rasmus Højlund maaide een keer compleet over de bal heen in kansrijke positie, de verdienstelijke spelende basisklant Amad Diallo kreeg geen penalty en Alejandro Garnacho kon een aantal aardige dribbels niet omzetten in een gevaarlijk schot.

Pas toen Casemiro van grote afstand in de handen van David Raya schoot, was de eerste doelpoging van de thuisclub een feit. En vanaf dat moment werd Manchter United sterker dan Arsenal, dat zelfs volop ging tijdrekken. Invaller Antony had een schotje in huis en Garnacho schoot een kwartier voor tijd gevaarlijk in het zijnet. Met Ethan Wheatley en Omari Forson kon Ten Hag aanvallend weinig stootkracht brengen. De bezoekers hadden het duel anderzijds ook eerder kunnen beslissen, ware het niet dat André Onana een geweldige redding produceerde op een schot van Gabriel Martinelli in de de counter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Arsenal legt met deze zege de druk weer bij Manchester City, dat met een wedstrijd meer te spelen een achterstand van één punt heeft op het elftal van Mikel Arteta. Waar The Citizens hoopten op hulp van rivaal United zal Arsenal ditmaal hopen op een zege van rivaal Tottenham Hotspur, dat dinsdagavond Manchester City ontvangt.

Op de slotdag van de Premier League wachten Everton (voor Arsenal) en West Ham United (voor City) voor de twee overgebleven titelkandidaten. Voor United is het uitzicht naar een plek op Europees voetbal, minimaal zevende, weer kleiner geworden na deze nederlaag, waardoor het bovendien slechts één van de laatste acht Premier League-duels won.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
7
3
96-34
+62
91
2
Arsenal
38
28
5
5
91-29
+62
89
3
Liverpool
38
24
10
4
86-41
+45
82
4
Aston Villa
38
20
8
10
76-61
+15
68
5
Tottenham Hotspur
38
20
6
12
74-61
+13
66
6
Chelsea
38
18
9
11
77-63
+14
63
7
Newcastle United
38
18
6
14
85-62
+23
60
8
Manchester United
38
18
6
14
57-58
-1
60
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.