Leipzig-sterren brengen Van Drongelen en HSV terug op aarde

Hamburger SV weet weer wat verliezen is. In eigen huis ging de ploeg van trainer Markus Gisdol met 0-2 onderuit tegen RB Leipzig.

Met Rick van Drongelen als linksback in de basis stond HSV eigenlijk de hele wedstrijd onder druk. De thuisploeg kreeg uit de counter weliswaar wat kansen, maar Leipzig gaf het initiatief op voetballend gebied geen moment uit handen in Hamburg.

De beloning voor de bezoekers volgde pas in de 67ste minuut. Na een snel genomen vrije trap draaide Naby Keïta, vanaf de zomer van 2018 speler van Liverpool, knap weg bij zijn tegenstander om vervolgens vanaf twintig meter hard in de bovenhoek te pegelen: 0-1.

Acht minuten later werd het duel beslist door Timo Werner. De spits is al weken in topvorm, liet dat tijdens de interlandperiode ook zien in het shirt van Duitsland en deed vrijdagavond HSV pijn. Werner liep twee verdedigers op wilskracht voorbij en schoot feilloos raak: 0-2.

Door de zege stijgt Leipzig naar de derde plaats, met zes punten uit drie wedstrijden. HSV begon het seizoen fantastisch met twee zeges op rij, maar zakt nu naar de vijfde plaats en heeft net als Leipzig zes punten. Bij HSV viel Van Drongelen, die wederom een prima indruk maakte, nog uit met een blessure.