FC Twente faalt opnieuw: titelstrijd wordt beslist op laatste speeldag

Reacties

FC Twente heeft ook haar tweede matchpoint voor het kampioenschap onbenut gelaten. De Tukkers verloren woensdag van Fortuna Sittard (2-0), terwijl achtervolger Ajax wel drie punten pakte tegen PSV. De strijd om de landstitel wordt nu op de laatste speeldag, op 11 mei, beslist.

FC Twente faalt opnieuw: titelstrijd wordt beslist op laatste speeldag
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
2 - 0
FC Twente
FC Twente

Twente had anderhalve week geleden al voor de negende keer in de clubhistorie kampioen kunnen worden, maar verzuimde toen om FC Utrecht te verslaan (2-2). Van paniek was niet direct sprake, want er kwamen nóg twee kansen aan. De eerste daarvan heeft Twente nu laten liggen, waardoor de spanning toch flink zal gaan toenemen.

Namens Fortuna scoorden Hildur Antonsdóttir en Féli Delacauw, allebei in de tweede helft. Omdat Twente geen manier vond om iets terug te doen, hoopte de koploper maar op een misstap van achtervolger Ajax. De Amsterdammers stonden lang op 1-1 tegen PSV. Een benutte strafschop van Sherida Spitse betekende zes minuten voor tijd voor de 2-1, wat ook de eindstand was.

Twente heeft nu nog maar twee punten meer dan Ajax. Er is nog één speelronde te gaan in de Azerion Vrouwen Eredivisie: daarin speelt Twente thuis tegen Telstar en Ajax uit tegen ADO Den Haag. Alle duels in de competitie beginnen op 11 mei om 16.30 uur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.