Engelse scheidsrechtersbaas wil dat arbiters VAR-besluiten gaan uitleggen

Reacties

Als het aan Howard Webb ligt, leggen scheidsrechters in de Premier League volgend seizoen hun beslissingen uit aan het publiek als ze bij de VAR-monitor zijn geweest. Dat zegt de Engelse scheidsrechtersbaas in het televisieprogramma 'Match Officials Mic'd Up'.

Engelse scheidsrechtersbaas wil dat arbiters VAR-besluiten gaan uitleggen
© Pro Shots

Zo hoopt Webb ervoor te zorgen dat fans in zowel het stadion als thuis beslissingen van de VAR beter kunnen begrijpen. 'Er is verbetering nodig', stelt hij. 'Als je naar fragmenten van deze show luistert, wordt alles duidelijk. We zoeken naar manieren om de communicatie in het stadion te verbeteren.'

Bij het WK vrouwenvoetbal van afgelopen zomer was de uitleg rondom besluiten van de VAR live te horen in de stadions en op televisie. 'Daar kijken we naar', meldt Webb. 'Het zou heel handig zijn voor de scheidsrechter om met de mensen in het stadion te praten en de besluiten uit te leggen.' Dat zou dan alleen gebeuren als de scheidsrechter van dienst ook daadwerkelijk bij de monitor van de VAR is geweest, en niet bij een simpele check zonder gevolgen van de videoscheidsrechter. 

De Premier League moet het plan nog goedkeuren, al lijkt dat geen probleem te gaan worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.