Deschamps verklapt naderende transfer voor Giroud

Reacties

Olivier Giroud vervolgt zijn carrière na dit seizoen in de Verenigde Staten. Didier Deschamps heeft de aanstaande transfer van de spits van AC Milan, de topscorer aller tijden van het Franse nationale elftal, min of meer bevestigd in een interview dat hij gaf aan AFP.

Deschamps verklapt naderende transfer voor Giroud
© Pro Shots

De 37-jarige Giroud is bezig aan zijn derde seizoen bij Milan en wordt al geruime tijd in verband gebracht met Los Angeles FC. Officieel is dit nog niet, maar Deschamps weet dat zijn spits de stap inderdaad zal gaan maken.

'Olivier maakt een sportieve én levensstijlkeuze', zegt Deschamps. 'Ondanks zijn leeftijd en ervaring heeft hij nog steeds de vlam in zich. Het is voor hem ook een kans om weer herenigd te worden met Hugo Lloris. Olivier wil zijn carrière voortzetten, maar met iets lagere eisen dan in Europa. Het beïnvloedt niet direct mijn keuzes, want tot de zomer speelt hij sowieso nog bij Milan.'

Giroud speelde tot dusver liefst 131 interlands voor Frankrijk, waarmee hij in 2018 wereldkampioen werd. Zijn teller staat op 57 doelpunten. Bij de laatste interland die Frankrijk speelde, in maart tegen Chili, stond Giroud in de spits en scoorde hij eenmaal in de 3-2 oefenzege.

In hetzelfde interview met AFP sprak Didier Deschamps ook over de kansen van Bradley Barcola om de Franse EK-selectie te halen: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.