West Ham onderuit in knotsgek duel, Pröpper verliest opnieuw

Het stevig versterkte West Ham United heeft ook de tweede wedstrijd van het Premier League-seizoen verloren, dit keer was Southampton te sterk: 3-2. Een elleboogstoot van Marko Arnautovic zorgde ervoor dat The Hammers al na een half uur met tien man kwamen te staan. Davy Pröpper leed opnieuw een nederlaag met Brighton & Hove Albion.

Southampton - West Ham United 3-2
Virgil van Dijk zat uiteraard niet bij de selectie, de centrale verdediger heeft een transferverzoek ingediend bij Southampton. Bij West Ham begonnen nieuwelingen Arnautovic, Pablo Zabaleta, Joe Hart en Javier Hernández in de basis. Zij konden echter niet voorkomen dat Southampton al na tien minuten op voorsprong kwam door een treffer van Manolo Gabbiadini. De Italiaan schoot raak op aangeven van Nathan Redmond.

Na 33 minuten werd Arnautovic van het veld gestuurd na een duidelijke elleboogstoot in de nek van Jack Stephens. Vijf minuten voor rust verdubbelden The Saints de voorsprong: Dusan Tadic schoot raak vanaf de penaltystip. Vlak voor rust tikte Hernández zijn eerste doelpunt in dienst van de Londenaren binnen: 2-1.

Hoewel West Ham met tien man speelde, kwam het een kwartier voor tijd langszij. Opnieuw was Chicharito het goudhaantje. De Mexicaan volleerde zijn tweede treffer van de wedstrijd binnen. In de absolute slotfase kreeg Southampton een strafschop na een overtreding van Zabaleta op Maya Yoshida. Charlie Austin maakte hier dankbaar gebruik van en schoot de winnende binnen: 3-2.

Leicester City – Brighton & Hove Albion 2-0
Brighton & Hove Albion heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen verloren. Ditmaal was Leicester City te sterk. Bij The Seagulls begon Davy Pröpper in de basis, Soufyan Ahannach zat nog niet bij de selectie. De aanwezigheid van de ex-PSV'er kon niet voorkomen dat de landskampioen van 2016 al na één minuut op voorsprong kwam. Riyad Mahrez schoot op doel en de rebound werd binnengetikt door Shinji Okazaki.

Tien minuten na de pauze kopte Harry Maguire uit een corner van Mahrez de tweede goal binnen. In de slotfase kwamen The Foxes niet meer in de problemen. Na de nederlaag tegen Arsenal (4-3) zijn de eerste drie punten binnen voor de ploeg van Craig Shakespeare. Pröpper en Brighton kennen tot dusver een valse start in de Premier League met nul punten uit tweede duels.

AFC Bournemouth – Watford 0-2
Watford heeft na het gelijkspel tegen Liverpool (3-3) het tweede competitieduel gewonnen van Bournemouth. Het voormalig Ajax-target Richarlison was belangrijk voor The Hornets. De Braziliaan stond in basis, net als Nordin Amrabat. Bij The Cherries stond Nathan Aké in de defensie. Lang bleef het 0-0, totdat Richarlison in de 73ste minuut de openingstreffer binnenschoot. Kort voor tijd zette Étienne Capoue de eindstand op het scorebord.