HSV grijpt laatste promotiekansje en stelt feest van de aartsrivaal uit

Reacties

Hamburger SV heeft in de slotfase de derby tegen St. Pauli weten te winnen. Daarmee houdt HSV het laatste sprankje promotiehoop in leven, terwijl St. Pauli nog even zal moeten wachten op een promotiefeest. 

HSV grijpt laatste promotiekansje en stelt feest van de aartsrivaal uit
© Pro Shots
Hamburger SV
Hamburger SV
1 - 0
FC Sankt Pauli
FC Sankt Pauli

Dat de belangen groot waren bij deze editie van de derby van Hamburg, werd al voor het eerste fluitsignaal duidelijk. Met een overwinning op bezoek bij de stadsgenoot kon St. Pauli promotie naar de Bundesliga veiligstellen. Tijdens de warming-up kregen de spelers van HSV en St. Pauli het al met elkaar aan de stok. De ruzie rond de middellijn werd al snel gesust.

In minuut 26 dacht spits Robert Glatzel HSV op voorsprong te zetten. De spits zou, voordat hij zijn schot loste, echter een overtreding hebben gemaakt en dus ging het feestje niet door. Een nieuw doelpunt kwam er niet meer in het restant van de eerste helft en dus gingen beide ploegen rusten met 0-0.

HSV kwam in de tweede helft wéér op voorsprong. Dit keer bracht Ransford-Yeboah Königsdörffer de HSV-aanhang met een kopgoal in extase. Maar nu stak de VAR er een stokje voor: de videoscheidsrechter zag een overtreding op de doelman van St. Pauli. HSV, waar Ludovit Reis en Immanuel Pherai de hele wedstrijd meespeelden, zou de derby uiteindelijk wel winnen. Vlak voor tijd wist Glatzel alsnog te scoren. Ditmaal werd zijn treffer niet afgekeurd. Reis kreeg in de blessuretijd vanaf elf meter nog de kans om de score te verdubbelen, maar de doelman keerde zijn inzet. 

Door de zege blijft HSV in het spoor van nummer drie Fortuna Düsseldorf. Die ploeg won met 3-1 van Nürnberg, mede dankzij twee doelpunten van Vincent Vermeij. Fortuna Düsseldorf staat met nog twee wedstrijden te gaan vier punten voor op HSV en heeft een veel beter doelsaldo. De ploeg die als derde eindigt, duelleert met de nummer zestien van de Bundesliga om een plaats op het hoogste niveau.

St. Pauli krijgt volgende week zondag een nieuwe kans om promotie te bewerkstelligen. Dan komt Osnabrück op bezoek. 

2. Bundesliga

Stand 2. Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Sankt Pauli
33
19
9
5
60-35
+25
66
2
Holstein Kiel
33
20
5
8
63-38
+25
65
3
Fortuna Düsseldorf
33
17
9
7
69-38
+31
60
4
Hamburger SV
33
16
7
10
60-43
+17
55
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Sankt Pauli
Meer over FC Sankt Pauli
Meer Hamburger SV
Meer over Hamburger SV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.