Courtois kan 44 dagen voor EK-start rentree maken in Madrid

Reacties

Al in december kondigde Thibaut Courtois aan dat hij door zijn blessure niet met België meeging naar het EK, maar bijna anderhalve maand voor de eerste groepswedstrijd kan de Belgische doelman zijn rentree maken onder de lat bij Real Madrid. Dit bevestigde trainer Carlo Ancelotti donderdagmiddag.

Courtois kan 44 dagen voor EK-start rentree maken in Madrid
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 0
Cádiz
Cádiz

Courtois raakte aan het begin van het seizoen zwaar geblesseerd aan zijn knie en kondigde enkele maanden later aan dat hij het EK zou missen. Richting het einde van zijn revalidatieperiode raakte Courtois opnieuw geblesseerd aan zijn knie, maar een rentree komt in zicht.

Ancelotti bevestigde op het persmoment voor de competitiewedstrijd tegen Real Sociedad dat Courtois begin mei in het duel met Cádiz zijn rentree kan maken. Als het dan daadwerkelijk tot een rentree komt, maakt Courtois 44 dagen voor de EK-start van België weer minuten.

De 102-voudig international van België zou zelfs nog zeven wedstrijden, inclusief het duel met Cádiz en de eventuele Champions League-finale, kunnen keepen voordat het seizoen met Real Madrid eindigt. De nationale ploeg van België komt in juni bij elkaar en speelt voor de EK-start twee oefeninterlands, tegen Montenegro en Luxemburg. Op 17 juni is Slowakije de eerste tegenstander in Groep E, Oekraïne en Roemenië zijn de andere groepsgenoten.

Het is echter de vraag of Courtois terugkomt op zijn eerdere uitspraken. Daarnaast bestaat er nog altijd het meningsverschil tussen de keeper en bondscoach Domenico Tedesco. De bom barstte juni vorig jaar, toen Courtois tijdens een interlandperiode het Belgische kamp verliet. Oorzaak was een conflict over de aanvoerdersband, waarna zowel Courtois als Tedesco met modder gooide in de media. Tedesco meldde dat door de blessure van Courtois het nog niet tot een gesprek was gekomen.

Een totaal ander onderwerp kwam ook aan bod tijdens de persconferentie van Real Madrid. Trainer Carlo Ancelotti werd gevraagd naar zijn Barcelona-collega Xavi, die ondanks eerdere uitspraken toch trainer blijft in Catalonië.

'Hij heeft het goed gedaan bij Barça. Hij kent de club goed, dus het lijkt me een juiste beslissing van hem en de clubleiding.' Xavi gaat minimaal door tot medio 2025.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.