Bizarre taferelen in België: duel afgelast door blokkade supporters

Reacties

Het duel tussen Standard Luik en Westerlo van vrijdagavond is afgelast. De spelers van de thuisploeg kwamen namelijk niet opdagen. De oorzaak daarvan is dat de thuisfans uit protest een blokkade hebben gezet bij het jeugdcomplex, waardoor de spelersbus niet kon passeren.

Bizarre taferelen in België: duel afgelast door blokkade supporters
© Pro Shots
Standard Luik
Standard Luik
Awarded
Westerlo
Westerlo

De supporters van Standard zijn boos over de gang van zaken binnen de club. Standard is in handen van het Amerikaanse bedrijf 777 Partners. Dat bedrijf raakte eerder deze maand in opspraak. Er lopen diverse zaken tegen 777 Partners, dat onder meer wordt beschuldigd van fraude. Het bedrijf, dat ook in financiële problemen verkeert, wil de activiteiten in het voetbal daarom stopzetten en de club verkopen. Dat melden diverse Belgische media.

In dit achtergrondverhaal van Voetbal International-journalist Tom Knipping lees je meer over 777 Partners.

Dat zorgt ervoor dat ook Standard in de financiële problemen zit. De Belgische club heeft de spelerslonen van april niet kunnen betalen en de vraag is of zij dit seizoen überhaupt nog salaris kunnen uitkeren. Daarom heeft de harde kern besloten om een protestactie te voeren. Zij vormden een blokkade bij het jeugdcomplex, waarvandaan de selectie van Standard naar het stadion vertrok.

De spelers van Westerlo, de arbitrage en de aanwezige fans hebben in het stadion tot de aanvangstijd (20.45 uur) gewacht, maar de spelers van Standard zijn nooit komen opdagen. Het is nu aan de Belgische voetbalbond om te besluiten wat hiermee gedaan moet worden. De bevoegde disciplinaire instanties zullen met behulp van de wedstrijdverslagen van de scheidsrechters een beslissing nemen over welk vervolg deze wedstrijd krijgt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Inmiddels heeft Standard van zich laten horen in een officieel statement. 'Onze ploeg, die geblokkeerd werd in ons trainingscentrum door bepaalde supporters die hen beletten om het stadion te bereiken, kon bijgevolg onmogelijk deelnemen aan de wedstrijd die vanavond gepland stond tegen Westerlo. Pogingen tot overleg met die supporters hebben niet geleid tot het vinden van een oplossing om de blokkade op te heffen. Standard betreurt deze situatie ten zeerste en verontschuldigt zich zowel ten opzichte van KVC Westerlo, als ten opzichte van de supporters van beide kampen die vanavond in het stadion aanwezig waren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.