AZ profiteert van blunder Go Ahead en houdt kans op plek drie

AZ blijft in de race voor plek drie. Het blijft voor de Alkmaarders mogelijk om over het eveneens winnende FC Twente heen te wippen, door een zege op een onfortuinlijk Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles
0 - 3
AZ
AZ

In de eerste helft vielen Willum Willumsson en Mats Deijl namelijk geblesseerd uit bij de thuisploeg en scoorde AZ twee keer. Ruben van Bommel was de gevaarlijkste man (met een schot tegen de paal) maar Ibrahim Sadiq maakte de 0-1, na mistasten van de blunderende doelman Jeffrey de Lange. Nog voor rust verdubbelde Sven Mijnans de marge, na een slim steekpassje van Eredivisie-topscorer Vangelis Pavlidis.

Pavlidis had opnieuw een assist kunnen bijschrijven, ware het niet dat Sadiq na rust een panklare voorzet bij de tweede paal niet op doel kreeg. Go Ahead Eagles was juist beter uit de kleedkamer gekomen, maar kon het niet meer spannend maken. Invaller Myron van Brederode deelde met zijn eerste balcontacten zelfs alsnog de genadeklap uit namens AZ: hij schoot fraai raak in de verre hoek. Tot overmaat van ramp voor Kowet werd een eretreffer van Victor Edvardsen in blessuretijd afgekeurd wegens buitenspel.

De zege zorgt ervoor dat AZ - FC Utrecht en PEC Zwolle - FC Twente volgende week nog spannend zijn. Go Ahead Eagles is door de resultaten elders wel definitief zeker van play-offs om Europees voetbal.