Angstzweet brak uit bij Postecoglou: 'Mijn allerslechtste ervaring als trainer'

Reacties

Ange Postecoglou bewaart slechte herinneringen aan het verloren competitieduel van afgelopen dinsdag tegen Manchester City. Een deel van de eigen aanhang hoopte dat Tottenham Hotspur zou verliezen om aartsrivaal Arsenal dwars te zitten in de titelstrijd. Dat gaat echter tegen alle principes van Postecoglou in.

Angstzweet brak uit bij Postecoglou: 'Mijn allerslechtste ervaring als trainer'
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
0 - 2
Manchester City
Manchester City

In aanloop naar de kraker tussen City en Spurs ging het veel over die sentimenten. Arsenal-fans hoopten opeens op een overwinning van de rivaal uit Noord-Londen, terwijl een deel van de Tottenham-supporters hun club liever zag verliezen. Postecoglou liet in aanloop naar het voor de titelrace allesbepalende duel al weten gewoon te willen winnen en deelde na afloop zijn frustraties over de hele gang van zaken. Vrijdag bleek tijdens een persmoment andermaal hoezeer het de Australiër allemaal dwars zat.

In aanloop naar het laatste competitieduel van zondag met Sheffield United gaf Postecoglou toe dat hij de situatie verkeerd had ingeschat. 'Dat was waarschijnlijk mijn slechtste ervaring als trainer in een wedstrijd. Toen ik me realiseerde hoe de sfeer was en hoe de mensen erover dachten, bekroop mij een bepaalde angst. Ik was bang wat er zou gebeuren als Man City ons met 5-0 zou verslaan. Het angstzweet brak me uit. Ik zag het al voor me dat mensen mijn integriteit in twijfel zouden trekken.'

De situatie leidde in Engeland ook tot de nodige hilariteit, maar Postecoglou kon er de lol niet van inzien. 'Ik zit nu 26 jaar in dit vak, mensen moeten weten dat ik van dit spelletje hou. Ik moet er niet aan denken dat mensen zouden hebben getwijfeld of ik het team wel goed had geprepareerd en dat ik mezelf hier had moeten verdedigen. Zodra je dat moet doen, weet je wat er gebeurt. Daarom was ik zo geagiteerd die avond, ik vond het geen leuke avond', verklaarde hij zijn frustraties.

De Australiër hoopt dat hij dergelijke taferelen zoals afgelopen dinsdag nooit meer meemaakt. 'Je kan niet succesvol zijn als je motivatie afhangt van de wedstrijd, je moet altijd willen winnen.' Postecoglou is blij dat zijn spelers gewoon alles gaven om City dwars te zitten, al leverde het niet het gewenste resultaat op. Plaatsing voor de Champions League is uit zicht. Tottenham kan zich zondag wel verzekeren van de vijfde plaats en dus een ticket voor de Europa League als het Chelsea voorblijft.

Zo 19 mei

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Liverpool
38
24
10
4
86-41
+45
82
4
Aston Villa
38
20
8
10
76-61
+15
68
5
Tottenham Hotspur
38
20
6
12
74-61
+13
66
6
Chelsea
38
18
9
11
77-63
+14
63
7
Newcastle United
38
18
6
14
85-62
+23
60
8
Manchester United
38
18
6
14
57-58
-1
60
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.